ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ

16 Οκτ

Άγιος Αντώνιος

Κάθε τόπος έχει ένα σήμα κατατεθέν, μια αρχή. Ένα σημείο που ορίζει το υφος και τον χαρακτήρα του.

Στη Σάρτη αυτο το σημείο το συναντά κανείς στην αρχή του παλαιού οικισμού. Εκεί δεσπόζει επιβλητικό το παλιό σχολείο του χωριού. Χτισμένο από τους πρώτους κατοίκους του οικισμού αποτελεί το παλιότερο κτίριο της περιοχής και σύνδεσμο με το άμεσο παρελθόν της. Πλέον δεν στεγάζει σχολικές αίθουσες αλλά φέρει το πολιτιστικό φορτίο του τόπου. Στο ισόγειο του λειτουργεί λαογραφικό μουσείο το οποίο σας συστήνουμε ανεπιφύλακτα να επισκεφθείτε, ενώ στον πρώτο όροφο λαμβάνουν χώρα μαθήματα παραδοσιακών χορών και μουσικής. Λίγα μέτρα από το παλιό σχολείο βρίσκεται το μικρό εκκλησάκι του Αγίου Αντώνιου.

Ο «Αγιαντώνης» όπως συνηθίζουν να το αποκαλούν οι ντόπιοι. Χτισμένο σε λόφο πάνω από απόκρημνους βράχους προσφέρει μαγευτική θέα, από τη μια η δαντελένια ακτογραμμή και από την άλλη ο περήφανος Άθωνας. Ακούστε τα κύματα το βράδυ απολαμβάνοντας τη λάμψη από τα φώτα που τρεμοπαίζουν. Ίσως αν είστε αρκετά τυχεροί η πανσέληνος θα σας βρει εκεί, προσφέροντας μια μαγευτική οπτική εμπειρία.

Τελικά η Σάρτη δεν έχει να προσφέρει μόνο όμορφες παραλίες. Φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον συμπλέκονται δημιουργώντας έναν συνδυασμό που δεν μπορεί να αφήσει κανέναν ασυγκίνητο.

Leave a Reply

16 − 8 =